Oudste kleuters Ludivine

16 september 2023

Hier gaan we!

Zo fijn om elkaar terug te vinden! We zijn terug vertrokken. ;-)

Ons eerst project is van start gegaan... want wij worden supersterren! We laten zien wat we kunnen en wat onze sterktes zijn.

De rode loper werd uitgerold in de klas, en we bouwden een podium in de klas. Daar laten we onze talenten aan elkaar zien.

Ook werken wij rond het prentenboek: "was ik maar..." De dieren in het boek verlangen steeds naar de talenten van de anderen, maar vergeten wat hen zo bijzonder maakt...Lees meer

25 juni 2023

Fietstocht en pick-nick in Schaarbeek

Dit was een mooie, warme, zonnige zondag in Schaarbeek :)Lees meer

05 juni 2023
25 mei 2023

Onze film in de bioscoop!

Het einde van een mooi project tussen jong en oud ... we bekijken onze eigen film in de white cinema, een volle zaal met mensen die we graag zien en die kwamen mee kijken :-)

Iedereen mag bijzonder trots zijn op de weg die werd afgelegd om tot dit prachtig resultaat te komen... Het was een succes!

Lees meer

29 april 2023

Een mooie samenwerking

Ons project ging van start... de oudste kleuters en het 6e leerjaar maken samen een film! We krijgen de ultieme kans om binnenkort onze zelfgemaakte film te bekijken in de white cinema in Dockx... maar belangrijk bij een film is eerst een goed verhaal! ;-)

De oudste kleuters kregen de opdracht om thuis een voorwerp te zoeken die waardevol is voor hen. Deze voorwerpen zullen bijdragen tot het verhaallijn vormen voor onze film. L6 ging zorgvuldig om met het opstellen van enkele vragen en probeerde zich in te leven in de fantasiewereld van de kleuters. Kunnen jouw schoenen vliegen?...Lees meer

29 april 2023

Onze tekeningen komen tot leven

Hoe cool is dit? Onze tekeningen komen tot leven in ons zelfgemaakt animatiefilmpje...

Ze dansen, springen en doen lekker gek...

Kijk maar mee naar ons leuk filmpje (met geluid!)Lees meer

19 april 2023

Buitenspeeldag 2023!

Wat een prachtige dag om buiten te spelen!

We genoten samen met de buurt zichtbaar van de zon, de spelletjes, het schaken, de rugby en de parcours met fietsen, rolstoelen en blinde stokken!

Dank aan alle vrijwilligers van Ratatouille, Maison de quartier Dailly, Eclusion, pro velo, Group intro, Kituro, het buurtcomité Bienfaiteur/Weldoeners, Huis van het kind Noord, BIB Sophia Schaarbeek, en alle helpers van de Kriek voor onze dag nog zonniger te maken!Lees meer

27 maart 2023

Joepie, lente!

We vieren de start van dit seizoen met het geweldig leuk lentespel met heel de school... :-)

De zaadjes in onze klas bloeien, en elke dag nemen wij dit waar.

De lente brengt zo veel mooie dingen met zich mee ... wij zijn gelukkig!

Deze week enkele challenges voor de boeg...

- aarde tot op het dak brengen

- voldoende stappen zetten, genoeg tot in Oostende!

- een lenteschoonmaak

Wat een heerlijke tijd van het jaar!Lees meer

11 maart 2023

knopen, blazen en sneeuw!

In het verhaal van haas en beer leren de twee samenwonen, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Ze krijgen ruzie en moeten dus op zoek gaan naar een oplossing. Nu weten wij hoe je dat 't beste doet zo'n ruzie oplossen, hoe het is om je soms eenzaam te voelen en wat je er aan kunt doen - voor jezelf en voor anderen.

Het hol van haas was de ultieme kans om het leren van onze veters te knopen - en jawel hoor, dat lukte al zeer goed. Egemen van L5 hielp een handje en nam de tijd om...Lees meer