Jongste kleuters Kathia

13 mei 2022

We varen op de zee

Er kwamen weer mooie rollenspelen op de boot. We konden nu ook echt varen dankzij de mast en de vlag.

Met verschillende materialen gingen we ook aan de slag om eigen bootjes te knutselen.

We ontdekte wat er blijft drijven en welk materiaal zinkt.

We bouwde ook grote boten met de blokken.

De verjaardag van Hidaya werd gevierd met pizza en fruitbrochettes. Ze heeft 3 kaarsjes uitgeblazen.

Lees meer

07 mei 2022

In de zee

- Enkele kinderen staken een grote boot in elkaar. Nu kunnen er ook vanuit de boot naar de duikers en vissen gekeken worden.

- We hebben opgezocht en gemeten hoe lang een hamerhaai is. Die is 6 meter lang. We hebben dus bijna 6 kindjes nodig om even lang te zijn als een hamerhaai.

- we hebben aan onze kadootjes gewerkt voor onze mama's.Lees meer

26 april 2022

een dagje sea life

Het leven van de zee. Wat mooi en boeiend!

Wat hebben we gezien? - allerlei vissen - zeehonden en zeeleeuwen - pinguïns - zeeanemonen die we zelfs hebben mogen aanraken - kleine haaien en een grotere haai - een zeeschildpad ...

We hebben allemaal genoten.

Lees meer

22 april 2022

Mijn lichaam

Het laatste trimester van dit schooljaar is al goed gestart.

Naar aanleiding van het medisch onderzoek hebben we voorbije week gewerkt rond ons lichaam en stilgestaan bij al onze zintuigen.

Mirac heeft deze week ook 3 kaarsen uitgeblazen. Hip Hip Hip Hoera! Voor de gelegenheid hebben we wafels gebakken.

Lees meer

01 april 2022

De picknick

Picknicken, dat kan toch zo gezellig zijn.

Wat hebben we gedaan deze week ?

- Een brainstorm over wat we allemaal nodig hebben op een picknick

- onderzoek over hoe we kunnen bakken

- eigen gekookte eitjes versieren

- ons klas picknick deken pimpen

- taart gebakken

- met sneeuw gespeeld

...

En natuurlijk een picknicken, zowel bij doen-alsof spelletjes als in het echt. Helaas kon het niet buiten door het koude weer, maar met een zonnebril en een zonnehoed was de lente toch goed te voelen.

We hebben ook...Lees meer

12 maart 2022

De lente komt eraan

Wat hebben we deze week gedaan? - kennis gemaakt met Basile en Maris, onze twee nieuwe vriendjes in onze klas. :) - papieren hoedjes gevouwen omdat Lara en Eloïse spontaan het liedje 1, 2, 3, 4 hoedje van papier aan het zingen waren. - grote wandeling gemaakt in het park. - geschilderd over het park - creatief aan de slag gegaan met papier - de loosepart hoek ontdekt - lange straten gebouwd voor de meegebrachte auto's

Lees meer

05 maart 2022

We houden van pannenkoeken

Al de receptjes die jullie doorgestuurd hebben, werd in de klas uitgevoerd en geproefd. Van pannenkoekenbeslag maken tot appels snijden tot béchamelsaus maken.

We maakte een receptenboek met alle stapjes zodat we thuis nog regelmatig elkaars receptjes kunnen uitproberen. Het receptenboek krijgen jullie nog.Lees meer

18 februari 2022

Pannenkoeken

Eloïse heeft 4 kaarsjes uitgeblazen. Dit hebben we gevierd met zelfgebakken pannenkoeken. Ondertussen weten wij heel goed wat we allemaal nodig hebben om pannenkoeken te kunnen maken.

In ons keukentje in de klas hebben we een stappenplan voor het bakken van pannenkoeken. Met een boodschappenlijstje kunnen we de juiste ingrediënten gaan halen in ons winkeltje. Er worden ook heel originele ingrediënten aan toegevoegd. Benieuwd? Dan kan je zeker het filmpje bekijken.

Lees meer

13 februari 2022

Wij doen boodschappen

We brachten een bezoekje in de winkel en kochten pasta, tomatenaus, pindanootjes en wortels. We reden rond met een winkelwagen, liepen door de rekken om te zien wat er allemaal te vinden is in een winkel, we betaalde zelf met centjes aan de kassa.

- In de klas richten we een winkelhoek in. We gingen boodschappen doen om in de huishoek van alles klaar te maken. - We maakte pasta in tomatensaus klaar en aten die heerlijk op. - we maakte een collage van wat we zelf graag in de winkel zouden willen kopen. - we kwamen op het...Lees meer

06 februari 2022

De eend die (niet) van water houdt

'Eend die niet van water houdt', de titel van het verhaal waarmee we gewerkt hebben.

Eend die het niet leuk vindt als het regent en liever binnen blijft om thee te drinken, een eend die liever droog in een bootje zit in plaats van met zijn pootjes in het water, een eend die altijd regenlaarsjes en een regenjas draagt om niet nat te worden,...

Wij gingen op onderzoek:

- wat gebeurt er als het regent?

- hoe kunnen we iets waterdicht maken

- Hoe kunnen we bouwen op water (wat drijft, wat zinkt)

-...Lees meer