Jongste kleuters Lieve

15 januari 2022

Of we goed aan 2022 begonnen zijn? Amai ja!!

Kinderen onderzoeken dingen graag! Dat is hun natuur. Daar wil ik dit jaar graag gebruik van maken. We zullen dit jaar dus gericht inzetten op onderzoekswerk.

Onze eerste onderzoeksvragen:

Kan papier lawaai maken? En stof? En plastiek? Kunnen we kleur weer wegkrijgen? Hoeveel blokjes passen er in een vierkant?

Heerlijk om de kinderen bezig te zien. Verwondering.... dat is ons woord!

Daarna gingen we ons verdiepen in het DRAKENRIJK en ook MONSTERRIJK;

We tekenden draken met Chinese inkt Maakten een drakenhol Maakten een verhaal over monsters (jullie krijgen het nog te horen binnenkort) Knutselden een vuurspuwende...Lees meer
20 december 2021

lichtjes, lichtjes overal

De laatste schoolweek van 2021 is al achter de rug. We hebben genoten:

- kadootjes maken - de magie van lichtjes ontdekt - samen zingen - de verjaardag van Aleyna gevierd

...

De week hebben we samen afgesloten met een gezellig ontbijt.

We hebben ook een liedje geleerd voor bij ons nieuwjaarskaart. Jullie kunnen het nu zoveel keren beluisteren als je maar zelf wilt ;)

Heel fijne vakantie voor jullie allemaal.Lees meer

12 december 2021

Warmste week. We brengen licht en vooral... koekjes!

Warm werden we... van de hoeveelheid koekjes dat de kinderen bakten maar vooral van jullie die de koekjes enthousiast bleven kopen!

Dankjullliewel!

En dan was er licht...

Donker en regenachtig buiten maar heerlijk gezellig binnen.

In onze klas werden:

lichtjes gehangen, speelden we met schaduwen, vertelden verhalen over donker, zongen we zachtjes, maakten we de nacht met 1000 sterren hadden we het over zorg dragen voor elkaar en .... ja hoor, bakten we koekjes.Lees meer
04 december 2021

Beren

Als je van beren leren kan... Het was een fijne week! Verjaardagen vieren, beren knuffelen, knutselen,... en genieten van de eerste sneeuwvlokken. Heerlijk!

Lees meer

28 november 2021

Een week vol leesplezier!

Dank voor de vele prachtige boeken die we binnenkregen!

Het was heerlijk te zien hoe trots de kinderen op HUN boek waren.

Heerlijk om ermee aan de slag te gaan:

we droomden van draken en monsters we gingen op berenjacht we leerden over de natuur we leerden soorten fruit kennen en vonden nieuwe soorten uit;-) zochten naar kleine details in een groot zoekboek ontdekten we welke geluiden alle muziekinstrumenten maakten .... we genoten!

Voorlezen... gewoon doen!

En ondertussen... kwam er ook een boot binnengevaren en bouwden we nog wat aan onze straat vol met onze huizen....Lees meer

20 november 2021

Ons huis

Lieverds,

Dat boek rond huizen bracht ons naar een echte bouwweek.

Wat er allemaal gebeurde?

Eerste en vooral werd onze Elizan 3! Hip hip hoeraaaaa We maakten ons eigen huis met een schoendoos (hoe willen we dat ons huis eruit ziet?) We bouwden dan een straat waar we allen buren werden van elkaar (hoe leuk zou dat zijn!) Hadden over de kamers in ons huis: badkamer, keuken, slaapkamer,... Theater Fee kwam op bezoek en wakkerde onze fantasie aan. Bouwden tenten en verhuisden de hele klas erin;-) We maakten verhalen over wie er in ons huis woont. En...Lees meer
14 november 2021

Nieuwe kriekjes, prei en huizen

De eerste week van 4 nieuwe kriekjes is goed afgelopen. Ze doen het goed. Welkom Mirac, Souleyman, Hidaya en Achilles.

Mina was naar de winkel gegaan met haar mama. Ze wou zo graag prei meenemen naar de klas. We zelf een prei geknutseld en we toverde een preitaart. Die viel echt in de smaak.

Eloïse had ook een mooi boekje meegebracht over verschillende huizen. Daar zijn we ook al mee aan de slag gegaan. Een bezoekje aan de nieuwe school mocht ook niet ontbreken.

Veel kijkplezier.Lees meer

30 oktober 2021

De Wolf in het bos

Ronja had een groot boek meegebracht. Een boek over een wolf in het bos en een familie konijn die in het bos gaat picknicken. In de klas zijn we dus dieper ingegaan op de wolf. Aaaa-hoeoeoeoe.

We sloten de week af met een picknick in het park en aten ons zelfgemaakte pompoenwafeltjes.

Anton had ook een verrekijker meegebracht. We hebben ons eigen verrekijker geknutseld om ermee op stap te gaan in het park.

Lees meer

22 oktober 2021
17 oktober 2021

In het bos

Wat is het fijn om in het bos te zijn. - Klimmen en klauteren op omgevallen bomen - picknicken - boshuisje bouwen met lange takken - paddenstoelen spotten - slakken zien - luisteren naar de geluiden - ...

We hebben genoten.Lees meer