Project Tijd: de start!

afbeelding van cindycolin

Tijdreizigers: Ons Project Tijd

Na de vakantie kwamen we terug in de klas en merkten we iets vreemds op: de klok stond niet juist. Hoe kon dat nou? We leerden dat er zoiets bestaat als winter- en zomeruur. Samen hebben we de klok goed gezet en toen begon ons spannende project over tijd.

Maar wat wisten we eigenlijk allemaal over tijd? We begonnen met het verzamelen van onze ideeën en kwamen er snel achter dat we op een reis door de tijd zouden gaan. Maar eerst wilden we begrijpen hoe tijd werkt in ons dagelijks leven.

We ontdekten dat vijf minuten wachten heel anders aanvoelt dan vijf minuten in onze speelhoeken werken. Dit gaf ons een goed inzicht in hoe verschillend tijd kan worden ervaren.

Onderweg ontdekten we allerlei dingen die met tijd te maken hebben. We zagen een parkeerverbodsbord met daarop een datum en tijden. Bij de trein en de bus zagen we dat tijd heel belangrijk is om te weten wanneer ze vertrekken en aankomen. Ook op affiches werd tijd vaak vermeld.

We maakten ook tijd voor onszelf door aan yoga te doen, wat ons hielp om te ontspannen en bewust om te gaan met het moment. We bouwden onze eigen klokken van LEGO, een leuke manier om meer te leren over hoe klokken werken.

Daarnaast voerden we een experiment uit met het koken van eitjes. We hielden precies bij hoe lang het duurde voordat de eitjes perfect gekookt waren. En tot slot deden we allerlei opdrachten die we binnen een bepaalde tijd moesten voltooien. Dit hielp ons om te leren plannen en samenwerken binnen een tijdslimiet.

We hebben samen veel ontdekt en geleerd over hoe tijd een rol speelt in ons leven en om ons heen. En nu wisten we het zeker, we wilden echte tijdreizigers worden! En als we iets willen, dan doen we dat ook!!