Klimaatfabriek buurt

06 december 2022

Het kindermuseum

Wij gingen op uitstap naar het kindermuseum! Dat is niet alleen kijken en luisteren, maar ook vooral veel doen en spelen.

WAT EEN PRET!Lees meer

23 november 2022

Kookmet! Iedereen welkom!

Vandaag gingen we een dag meedraaien met Kookmet.

We hebben geholpen met het klaarmaken van heerlijke gerechten waar IEDEREEN van mocht komen proeven!

HEERLIJK!Lees meer

10 oktober 2022

Globetrotters in Schaarbeek

Wereldreizigers starten bescheiden...

We leren de buurt rond de nieuwe school wat beter kennen.

Met een plan in de hand maakten we een toertje en oriënteerden we ons op de kaart.

We tekenden de route voor de andere groep en wisselden dan de plannen, benieuwd naar hun toer.

"Wij zijn Google!", riep Malak. En zo was het maar net!

GPS De Kriek, alstublieft!Lees meer

26 juni 2022

Grapplingtornooi

Vrijdag vond het grote grapplingtornooi plaats. L1 en 2L van de Kriek kon enkele medailles mee naar huis nemen! De Leerlingen van L5 waren de scheidsrechters.

Proficiat aan alle deelnemers!Lees meer

13 april 2022

Buitenspeeldag 2022

Buitenspeeldag - La journée des jeux en plein air 2022

Brede school de Kriek organiseert samen met turnclub Olympia Schaarbeek, buurtcomité Bienfaiteur - Weldoeners, ludothèque Sésame en Maison Dailly en de ondersteuning van de dienst Jonge Kind en Jeugd....EINDELIJK weer een BUITENSPEELDAG in de Vandenbusschestraat (naast onze kleuterschool)! We gaan buiten spelen, sporten (airtrack van Olympia) en fietsen!

Kinderen, ouders, buren WELKOM op woensdag 20/4/22 van 13u30 - 17u .

(Kinderen van de school kunnen met de opvang en begeleiding naar de buitenspeeldag komen en om 17u30 zijn zij terug op de Navezstraat, lagere...Lees meer

24 maart 2022

Op stap: op zoek naar eetbare planten in de buurt!

Wij gingen op stap met onze gids Barbara. Zij weet superveel over eetbare planten en maakt daar ook heel lekkere dingen mee!

Het was een namiddag vol proevertjes, zon en kriebelbeestjes.

We proefden brandnetelsoep, appelschillensap, gedroogde appels, brandnetelpesto, paardenbloemenhoning, gesuikerde Madeliefjes en nog zoveel meer! Allemaal dingen die gewoon in onze buurt te vinden zijn, wauw!

We leerden zelfs een kokedame maken: een plant in een bol van aarde en mos.

Daarnaast herkenden we ook veel planten die we geleerd hadden, we ontdekten kriebelbeestjes en we sleurden met takken.

We lieten vooral ook zien wat...Lees meer

18 maart 2022

Gooaaaaallllllllll!

De deuren van het voetbalstadion in Schaarbeek gingen open voor ons. Wij brachten een bezoekje aan de crossing en konden zelfs gebruik maken van het terrein om te voetballen!

Daar hebben wij veel impressies opgedaan waar we in de klas rond werken... Het ontwerpen van een logo, bewegingen van voetballers nabootsen, ons verkleden als échte voetbalsterren tot het bouwen van een voetbalstadion . We verzinnen een dier die in ons voetbalteam zou passen... Een giraf bijvoorbeeld die heeft een lange nek dus die kan supergoed scoren, en een pinguïn dat is een goede keeper want die gaat heel de...Lees meer

13 februari 2022

Wij doen boodschappen

We brachten een bezoekje in de winkel en kochten pasta, tomatenaus, pindanootjes en wortels. We reden rond met een winkelwagen, liepen door de rekken om te zien wat er allemaal te vinden is in een winkel, we betaalde zelf met centjes aan de kassa.

- In de klas richten we een winkelhoek in. We gingen boodschappen doen om in de huishoek van alles klaar te maken. - We maakte pasta in tomatensaus klaar en aten die heerlijk op. - we maakte een collage van wat we zelf graag in de winkel zouden willen kopen. - we kwamen op het...Lees meer

10 december 2021

Kunst in zicht in de kriekelaar

Hallo iedereen,

We zijn naar de kriekelaar geweest .We zijn om 8u50 begonnen en waren terug 12u20. We zijn daar 3 uur gebleven.

We hebben de kunst van Kristof Van Gstel gemaakt .We hebben eerst met vormen gewerkt en dan we hebben met kleur gewerkt en lijnen getekend.

En dan hebben we sommige ingekleurd . Nadien hebben we onze favoriete gekleurde ding geknipt.En dan het geplakt nadat was het speeltijd.

We zijn in 2 groepen verdeelt van3 i en2 groepen van 2.dan hadden we dobbelstenen gegooid voor en kunst werk hebben we geprestenteerd.

Dan...Lees meer

06 december 2021

Wij kregen (lekker) bezoek!

't virusje kroop bij ons in de klas... dus iedereen moest binnen...

De sint die belde dus even naar de juf met een opdrachtje... ondanks onze quarantaine had hij graag wat tekeningen ontvangen.

In ruil daarvoor kreeg iedereen iets superlekker :-)

Zo fijn om jullie blije gezichtjes te zien, geniet!Lees meer