Bosproject

afbeelding van cindycolin

We maakten een heerlijke uitstap naar het bos. We gingen daar op zoek naar dieren, of huizen van dieren...maar dit bleek niet zo´n simpele opdracht! We zagen een molshoop en wat nesten van vogels, hier en daar een gaatje in de grond.

Waar woonden al die dieren nu eigenlijk? En welke dieren zijn het? 

We leerden al snel heel veel dieren uit onze bossen kennen. Zo was er de egel, het edelhert, het everzwijn, de mestkever...

We deden allerlei spelletjes om ze beter te leren kennen,met succes!

Maar wat we niet wisten was dat er iets grondig mis was in het bos. We lazen een boek over ´Greta en de reuzen´, hierin vroegen de bosdieren om hulp. Natuurlijk waren ze bij ons en Greta aan het juiste adres.

We zochten manieren om die reuzen tegen te houden! We kwamen met hele goede oplossingen. Nadien konden we verder lezen in ons boek en zagen we wat Greta haar oplossing was. Greta kon de reuzen stoppen, we vonden haar een echte HELD.

Gelukkig hadden wij geen last van reuzen...of misschien toch?

We zagen ook bij ons dingen die niet ok waren en we schoten in actie!

We werden superhelden! Maar hoe kies je je naam, je pak, je logo?

Wel dat deden we zo: Van al die bosdieren die we ondertussen kenden, had onze juf de superkrachten opgezocht. Wij kozen 3 dieren uit en maakten zo ons superdier! Nadien kozen we 1 superkracht van dat dier om te verwerken in ons logo. 

Nadien was het tijd voor actie! Hopelijk kunnen we onze ´ reuzen´ ook tegenhouden.