K3

19 november 2021

Herfst deel 2

Herfst in de klas!

Er werden weer prachtige werkjes gecreëerd deze week : kijkdozen, herfstmannetjes, vetbollen voor de hongerige vogels, broodjes met walnoten, rozijnen en peperkoekkruiden.

Dinsdag gingen we met de tram (super spannend) naar de bib en dit onder begeleiding van de mama van Younes. Wat was dit leuk!

Het einde van de week werd afgesloten met een paddenstoelenfeestje, professioneel georganiseerd met een stappenplan door Thaïs en Lina.Lees meer

09 november 2021

Het herfstbos

Springen in modderplassen, paddestoelen zoeken, verschillende soorten bladeren verzamelen, trollen maken uit klei, ... Ohh... wat een heeeeerlijke voormiddag in het bos! We hebben er van genoten, :-)

Lees meer

29 oktober 2021

Portfolio's

Deze week ging iedereen aan het werk met hun portfolio. Iedereen dacht diep na en ging graven in hun werkjes van de afgelopen weken. Ze kozen 3 werkjes uit waar ze super trots op waren of waar ze het meeste plezier aan hadden beleefd.

We sluiten deze week af met een leuke film en een heerlijk stukje vegan lemon cake.

Een heel fijne herfstvakantie!

Juf Ludivine en juf ValerieLees meer

22 oktober 2021

Boeken

Het thema boeken blijft super interessant. We lazen boeken, we maakten boeken. We vonden verhalen uit en tekenden wat we verzonnen. Er werd zelfgemaakt papier gemaakt!

De kinderen gingen op zoek naar interessante dingen op school, en tekenden nadien wat ze hadden ontdekt. Onze woordenschat werd uitgebreid met auteur, illustrator en uitgeverij.

We verdiepten ons verder in het verhaal van 'De jongen, de mol, de vos en het paard', en leerden dat echt succes in het leven 'liefhebben' is.

Er werd hard gezwoegd met letters en tekeningen om ons eigen portfolio te maken. En tussendoor... een frisse...Lees meer

12 oktober 2021

Over zee en water

We doen een inhaalmanoeuvre aan foto's... kijk maar even mee wat wij allemaal hebben uitgespookt ;) Een zeemermin knutselen met eierdozen, golven uitscheuren en schilderen, zandkastelen tekenen, ... Het was weer leuk.

De zee die wist dat we kwamen. De zon scheen op onze snoetjes en de plassen waren lekker warm. Een prachtige dag samen met het 1e leerjaar.

Ook vierden we de verjaardag van Céléstine, Toulouse en Maud. Zij waren jarig in de maand september. Hoera!

Lees meer

17 september 2021

... een heerlijk dagje in het bos

Een boeiende week, dat kun je wel zeggen. Een uitstap naar het bos met slakken overal. :-) We zochten aan de hand van een speurkaart naar groene bladeren, bruine bladeren, spinnenwebben, boomstammen, slakken, paddenstoelen, enz... We vonden heel wat dingen, verzamelden ook wat natuurmaterialen voor in de klas en maakte hier een mooie natuurcollage mee. In het bos was er ook een leuke speeltuin waar we ons hebben kunnen uitleven. Een hele hoge glijbaan, echt supercool! Dan hebben we wat moddersoep gemaakt en tikkertje gespeeld. Een goedgevulde dag met plezier en ontdekking. Zo hebben we het graag! ;-)

De...Lees meer

10 september 2021

Eerste weekjes school in de 3de kleuterklas

De eerste weekjes zijn voorbij gevlogen!

We gingen op ontdekking in onze nieuwe klas. We maakten heerlijke wafels voor alle jarigen van augustus. We schilderden een zelfportret, door onszelf nauwkeurig in de spiegel te observeren. We creëerden hiervoor een prachtig kadertje.

Aan de hand van een stappenplan ontdekten we hoe de ogen, de mond en de neus in elkaar zit en hoe we deze kunnen tekenen. We maakten coole cijferposters en speelden het spelletje 'Wie ben ik?'.

Verder werd er nog uit volle borst gezongen en geëxperimenteerd met belletjes. En voldoende rustmomenten voorzien zoals een deugddoende massage....Lees meer

27 juni 2021

Mooie momenten tot de laatste dag

We vierden de verjaardag van Shekinah, genoten van de zon in het park. We maakten een leuk cadeautje voor papa en speelden, speelden, speelden... We genieten van onze laatste dagen in de kleuterschool!Lees meer

12 juni 2021

Sportdag

Klimmen, springen, fietsen, dansen, evenwichtskunsten, balplezier, ... het was allemaal even leuk. Er was maar 1 nadeel: wat was die dag kort! Volgens de kinderen had het best een sportweek mogen zijn :-)Lees meer

08 juni 2021

Een prachtige dag

Als je de kinderen op elke foto zó hard ziet genieten, zijn er eigenlijk geen woorden meer bij nodig....Lees meer