Week van de ouderwerking

afbeelding van majamarcucci

Na een week vol leuke bezoekjes met boekjes van ouders aan de klassen, sloten we de week van de ouderewerking feestelijk af met een pannenkoekenfestijn. De hele week werden er kleding en speelgoed ingezameld, zodat gebruikte spullen niet jaren liggen te verstoffen in de kast, maar een tweede leven krijgen bij andere ouders en kinderen die het goed kunnen gebruiken. Onze winkel was zó groot dat er best nog wat spullen over zijn. Maandag 26 november vind je ons dus meteen na school terug op de speelplaats van de Navezstraat waar je nog kan komen kiezen uit al die leuke spullen. Helemaal gratis en voor niets!

Maar er viel nog meer te beleven! Heel wat ouders hadden samen een berg pannenkoeken gebakken die tot de laatste kruimel opgesmuld zijn. Verder was er een gezellig leeshoekje voor kinderen en ouders die niet genoeg konden krijgen van het voorlezen en tot slot een naai-atelier waar je terecht kon voor kleine herstellingen of een klein tasje kon laten maken om je MIVB abonnement voor de tramrij in mee te nemen. Het atelier was zo populair dat we niet alle bestellingen af gekregen hebben, maar geen paniek: iedereen mag de komende dagen zijn zakje verwachten!

Met dit naai-atelier is meteen de nieuwe naaimachine die we met de ouderwerking voor de school kochten, ingewijd. En met de opbrengst van de pannenkoeken was de kost van de naaimachine helemaal gedekt! Dikke dikke merci dus aan iedereen die mee is komen vieren. Jullie hebben er mee voor gezorgd dat juf Karima voortaan naai-ateliers kan houden met de kinderen die in de opvang blijven. Dus wie weet, krijg je binnenkort thuis ook wel zo'n mooi naai-werkje te zien!