Klimaatfabriek Gemeente

22 oktober 2020

Be bright, use a light in Schaarbeek

Vandaag organiseerde het gewest en gemeente Schaarbeek enkele acties 'Be bright, use a light'. We gingen op bezoek bij 1 actie (op onze fietsrij-route) en kregen koffiekoeken, mandarijntjes, fluo-cadeautjes en een micro onder onze neus. Bedankt aan Cerage voor de promotie van onze fietsrij.Lees meer

28 augustus 2020

Onze nieuwe stek: het BUURTHUIS

We gingen al eens kijken.... heerlijk.... die nieuwe plek in het buurthuis.

Het ziet er daar goed uit!

Dank aan iedereen die dit mogelijk maakte.Lees meer

22 april 2020

Gemeente Schaarbeek voorziet VOEDSELHULP

De crisis ten gevolge van Covid 19 treft iedereen, maar vooral de meest kwetsbare onder ons en de gebruikelijke diensten voor bijvoorbeeld voedselbedeling kunnen de enorme vraag niet aan. De gemeente Schaarbeek is zicht bewust van de ernst van de situatie voor heel wat Schaarbeekenaren en zal daarom extra voedselpakketten rondbrengen.

Meer info: https://www.1030.be/nl/covid-19-voedselhulp-krijgt-vorm

Heb je hierover vragen, neem contact op met de school of met juf Erika (Brede school) 0490522006! We kunnen je doorverwijzen.

La crise Covid 19 entraîne une augmentation des situations de grande précarité, notamment au...Lees meer

31 maart 2020

Applaus voor ons

De gemeenteraad van Schaarbeek, in beperkte samenstelling, applaudiseerde gisteren voor al onze leerkrachten, opvangmedewerkers en alle diensten van de gemeente als dankbetuiging voor de efficiëntie en de kwaliteit van het werk van het gemeentepersoneel en de politiediensten in deze uitzonderlijke omstandigheden.

Nogmaals bedankt iedereen namens Cécile Jodogne, waarnemend burgemeester.Lees meer

24 maart 2020

Noodnummer van gemeente Schaarbeek ivm Corona-virus

De gemeennte Schaarbeek heeft een noodnummer voor al uw vragen in deze Corona-tijden.

Bel het nummer 02/244 75 11.

Elke dag tussen 9u - 12u en 13u - 16u. (ze bellen zo snel mogelijk terug)

Meer info: https://www.1030.be/nl/coronavirus-call-center Lees meer

26 april 2019
27 november 2018

Met de paarden op stap.

Paarden die je voor de deur komen halen... dat maak je niet alle dagen mee...

Met paard en kar reden we een toer door onze schaarbeekse straten en door het park. Daar maakten we een stop om de ezeltjes, konijnen en kippen te bewonderen. Er was zelfs een kip die op een prinses leek;-)

Wat een avontuur!

Dank aan de paarden en de verzorgers!!Lees meer

26 januari 2018

Nieuwjaar 2018

Een gezellig samen zijn met ouders, en leerkrachten. Genieten van heerlijke gezonde hapjes van de 6de jaars. Gelukkig nieuwjaar! We klinken op veel toffe projecten met een glaasje fairtrade fruitsap of wijn. Bedankt aan de gemeente om aandacht te hebben voor fairtrade bij aankopen.Lees meer

04 oktober 2017

Gezonde soep voor de kleuters

Schaarbeekse kleuters krijgen gezonde soep op school

De gemeente biedt alle kleuters gratis een kom soep aan op school, vier dagen per week, vanaf maandag 2 oktober. “We vinden het belangrijk dat alle kleuters van jongs af aan gezonde gewoontes aanleren. Ooit was ‘melk goed voor elk’ maar onze kom soep eten we in groep!” zegt schepen van Nederlandstalig Onderwijs, Adelheid Byttebier (Groen). De gemeente wil zo ook gezinnen in precaire situaties extra ondersteunen.

Schaarbeek kent een demografische boom en is één van de jongste gemeenten van het land. In 2015 waren er meer dan 7000...Lees meer