Klimaatfabriek buurt

08 juli 2020

STAYCATION in Brussel

Je krijgt deze zomer elke weekdag één staycation-tip in BRUZZ 24 en BRUZZKET.

Het thema voor de eerste week van vakantie is alvast: 'mini, maar toch maxi-pret', ga zeker eens kijken bij de minigolf in josaphatpark

https://www.bruzzket.be/doen-bxl/staycation-met-bruzzket-een-tip-voor-elke-dag-2020-07-01

Van skaten tot speuren, van klimmen tot graffiti spuiten: de zomer belooft verre van saai te worden, ook in eigen stad! 5 supertips vind je alvast hier: https://www.bruzz.be/kinderen/de-beste-staycationtips-voor-brusselse-ketten-2020-07-06

Een heel fijne ZOMER!

Erika

(Brede School De Kriek gaat ook even op vakantie, We terug bereikbaar...Lees meer

09 juni 2020

LEVE Autorvrije straten in Schaarbeek voor onze fietsrij

Dagelijks rijden 20 kinderen samen met 4 ouders van gemeenteschool De Kriek met een fietsrij 's morgens om 8u30 en 's avonds om 16u tussen de Rogierlaan en de Navezstraat in Schaarbeek om naar school te gaan.De zone aan het Josaphatpark die verkeersvrij werd gemaakt, zorgt nu voor een extra veilige zone. We genieten hier van.

De leerlingen, ouders en school willen graag meer autovrije of autoluwe zones in Schaarbeek om veilig te wandelen en fietsen. Maar de aanpassingen aan de Azalealaan riskeren (door vele klachten) nu stop gezet te worden.

Steun ons vraag...Lees meer

14 mei 2020

Post van Sint-Lukas (crea-atelier van dinsdag bij meester Jonas)

Lieve kinderen van het crea- atlier van meester Jonas op dinsdag,

Jullie hebben Post van meester Jonas zelf. WOEHOE (2 bladzijden)!

Lukte het al om werkjes te maken? Zet ze dan zeker op de website van Sint-Lukas of mail ze door!

Site naar de website: https://padlet.com/m_lefever/lbv7hmlo8f7i

Mailadres voor werkjes door te sturen: toon@sintlukas.brussels

Mijn email adres voor vragen: jonasdelaey@hotmail.com

Lees meer

23 april 2020

Groen en Corona-proof

Zijn jullie soms ook op zoek naar een 'groene' plek in Schaarbeek @CORONAtijden? Waar je kort even heen kan wandelen of fietsen om een frisse neus te halen? Enkele medewerkers van het Onderwijscentrum Brussel, Werner van JES VZW en Brede schoolcoördinatoren verzamelden deze tips. (Bedankt Werner, Barbra, Charlotte en je collega's). Heb je ook nog leuke tips voor klasgenoten, andere ouders uit de buurt, ....laat het ons zeker weten. Dan zet juf Erika het graag bij in dit rijtje!

(bel of mail 0490/522.006 of bredeschool@gemeenteschooldekriek.be )

‘Groene plekjes – open ruimtes – tips in...Lees meer

21 april 2020

KO tot L6 Binnen spelen op de BUITENSPEELDAG 22-04-2020

Hallo iedereen

De Buitenspeeldag is jammer genoeg geannuleerd, maar de jeugd- en sportdienst zorgen ervoor dat kinderen en jongeren zich toch niet hoeven te vervelen. We maken er woensdag samen een fantastische Binnenspeeldag van! De collega’s van de jeugd- en sportdienst dagen elkaar elke dag uit en op woensdag lanceren we een aantal opdrachten die kinderen en jongeren in hun kot kunnen spelen.

Facebookevenement ‘Binnenspelen op Buitenspeeldag 2020’ ( https://www.facebook.com/events/2843602752402767/ )Lees meer

07 april 2020

Kriekelions blijf FIETSEN

Lieve Kriekelions (Krieken op een fiets),

Blijf zeker fietsen!

Het is super beweging! Het is fijn met zo'n mooi weer en rustig op straat (blijf waakzaam in het verkeer)! je oefent je fietsvaardigheden! WIN WIN WIN!

- is je fiets stuk?

Weet je nog hoe meester Tonie hem repareerde?

of

Bij CyClo vind je uitgebreide video-tutorials om hem misschien zelf te repareren, meer info: http://www.cyclo.org/nl/nieuws/alle-onze-video-tutorials?utm_source=Pro+Velo+ASBL&utm_campaign=d55063224c-NL_JANUARI_2018_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_ab3e65dcaf-d55063224c-133623899 .

lukt het nog niet? Hun noodreparatiedienst kan je uit de nood helpen.

-...Lees meer

07 april 2020

Brede school en VAKANTIE ideeën @ Corona-tijden

ALLE kinderen, de ouders, de leerkrachten, de directeur,..... genieten nu van wat rust (van schoolwerk)....maar we zitten nog steeds in ons KOT (misschien te vervelen?) en daar willen heel wat Brede school partners ons mee helpen.

* CODEREN en online GAMES

- MAKS VZW organiseert de 2de week van de Paasvakantie (13-17/04/2020) een online stage met dagelijkse opdrachten om te leren coderen en online educatieve games maken voor kinderen van 8 tot 12jaar.

Kijk hoe je moet inschrijven: https://www.youtube.com/watch?v=I7e_Yp-feAI

website: https://new.edmodo.com (naam: Capital Digital, code: fte5fi)

...Lees meer

25 maart 2020

Nasci blijft voorlopig open voor dringende hulpverlening aan gezinnen in nood (Corona-maatregelingen).

Dienstencentrum NASCI blijft voorlopig open voor dringende hulpverlening aan zwangerere vrouwen, alleenstaande moeders, vaders of gezinnen, die zich in een noodsituatie bevinden. Maak een afspraak. We applaudiseren ook voor hun werk!

(Indien u materiaal wil brengen, vragen ze u om dit uit te stellen.)

meer info: https://www.nascivzw.be/ Lees meer

17 maart 2020

Stay home! it could save lives!

Probeer weg gaan in groepen te vermijden. Speelpleinen zijn dicht.Winkels zijn creatief in het winkelen met afstand naar de klanten. Veel restaurants hebben afhaal-mogelijkheden,.....Schaarbeek is creatief. Blijf zoveel mogelijk thuis en zorg goed voor elkaar!

Afspraak woensdag 18/03 om 20u op je balkon of uit het raam voor een applaus voor onze ZORGHELDEN (dokters, verplegers en zorgmedewerkers die nu in gevecht zijn tegen het virus en voor onze gezondheid).Lees meer